Tuesday, March 5, 2013

تنظيف السمك بالمقص وتحضيرة











الكمية تكفي:
4 أشخاص
وقت التحضير:
45 دقيقة
وقت الطهي:
20 دقيقة
المقادير:
سمك
ردة
توم
فلفل اخضر
كسبرة خضرا
جزر مبشور
ليمون وخل
وكمون واى توابل
التحضير:
هنجيب سمك والردة ونجهز الخلطة اللى هنحشى بيها السمك وهى عبارة عن توم وفلفل اخضر وكسبرة خضرا وجزر مبشوروليمون وخل وملح وفلفل وكمون واى توابل انتى تحبيها وبعديين نقطع عليها طماطم قطع صغيرة

ونجيب السمك ونغسله كويس ونتبله بالملح والكمون والكسبرة الناشفة والتوم كويس وبعدين نحشيه بالحشوة دى ونسيبه يتشرب شوية طعم الحشوة والتتبيلة يعنى بتاع ساعة او اتنين
الطبخ:
بعد كدا نحط السمك فى الردة

وبعدين بقه نجيب صاج او صينية انتى مستغنية عنها ونحطها على البوتاجاز من فوق على نار عالية ونشوى عليها السمك ونختبر درجة حرارة الصاج الاول قبل ما نحط عليه السمك عن طريق رش الصاج بشوية ردة لو الردة اتحرقت بقه الصاج دلوقتى جاهز للشوي.

ونبدأ نشوى السمك من الناحيتين وهتعرفى انه استوى لما تلاقيه موش بيلزق فى الصاج لكن لو جيتى تقبيه ولقيتيها لسة لازقة يبقه سبيها شويه لغاية لما تستوى.

وطبعا هتكونى قبلها مجهزة التتبيلة اللى هتسقى فيها السمك بعد ما يطلع من الشوى واللى هى عبارة عن توم مفروم بقشره بتاع تومة كاملة كدا وكسبرة ناشفه وملح وكمون وفلفل اخضر حراق ولمون وخل كتير ومية تحطى دول كلهم على بعض زى كدا وتغليهم على النار غلوة واحدة بس وبكدا دى هتكون جاهزة لما السمك يتشوى وياريت لما تستخدميها تكون دافية متكونش باردة.

ولما السمك يتشوى تروحى مطلعاه علطول وحطاها فى التتبيلة اللى عملناها فوق دى وتسيبيه يتسقة فيها بتاع نص دقيقه كدا

وبعدين تطلعيها فى طبق

وبعدين تقدميها بالطريقة اللى انتى تحبيها



No comments:

Post a Comment