Follow by Email

Saturday, March 9, 2013

طريقة عمل كابوريا المكس

الكابوريا بالصلصة الخاصة



المقادير:
10 حبات كابوريا متوسطة
بصلة كبيرة مقطعة شرائح رفيعة

بشر وعصير ليمونة صفراء
بشر وعصير ليمونة خضراء
3 فصوص ثوم مقطعة شرائح
ملعقة صغيرة من بهارات السمك
نصف ملعقة صغيرة كمون

ملعقة صغيرة من الكرات المجفف
ملح و فلفل و جوزة الطيب

طريقة التحضير:توضع حبات الكابوريا فى قدر عميق، وتوضع معها باقى المكونات ثم توضع على النار وتغطى دون إضافة أى سوائل، لأن الكابوريا كفيل بإنزال سوائلها الخاصة.
يترك المحتوى لينضج من 12 إلى 15 دقيقة إلى أن يصبح لون الكابوريا ورديا، يرفع من على النار ويوضع فى طبق التقديم و ينثر فوقه قليل من البقدونس المفروم.
لتحضير الصلصة:
نضيف كوب من صلصة الطماطم للمكونات المتبقية فى قدر الكابوريا (البصل والثوم والتوابل) وكذلك ملعقة كبيرة من صلصة الصويا، وقرن فلفل حار مقطع بعد الغليان, ترفع الصلصة وتطحن فى مطحنة الطعام إلى أن تتحول إلى صلصة كثيفة تقدم مع الكابوريا.

طريقة جديدة لعمل الكابوريا

تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

جبت الكابوريا وطبعا نضفتها كويس اوي وفصلت الايدين والرجلين منها من فوق بس طبعا ماترموهاش خلوها مع الكابوريا ليه بقا
عشان التتبيلة تدخل في طعم اللحم بتاع الكابوريا من الفراغات مكان ماشيلنا الايدين والرجلين
هنجيب حلة ونحط الكابوريا والايدين والرجلين ونقطع عليهم بصل شرايح وطماطم شرايح وفلفل رومي وفلفل حامي وثوم ونحط بقا كتير ملح وفلفل وكمون وكسبرة ناشفة وخل وزيت وليمون ونغطي الحلة ونولع عليها ع نار هاااااااادية ونسيبها كده نص ساعة تستوي

كابوريا جرتان للشيف شربينى[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] border="0" alt="" />
المقادير :-
كابوريا
جبنة موزاريلا
فلفل الوان
ملح – فلفل
اعشاب
كريمة لبانى
ثوم
بصل
كزبرة خضراء

طريقة التحضير :-
نتبل الكابوريا ملح وخل وبعدين ندخلها الفرن …. نضع الزيت على النار ونضيف له الثوم والبصل
ونقلبهم لحد لما يذبلوا وبعدين نضيف لهم لحم الكابوريا وملح وفلفل ودقيق وفلفل الوان وكزبرة
وشوية كريمة لبانى ونقلبهم شوية ….. نطلع الكابوريا من الفرن ونحشيها بالخليط السابق
ونضع عليها الجبنة وندخلها الفرن تانى وبالهنا والشفا.

الكابوريا المسلوقة




االمقادير :-


كابوريا
بصل
ملح وفلفل اسمر
وربع كوب مياة


لطريقة :-

اول حاجة نجيب الكابوريا ونظفها كويس جدا وبعد كدة نجيب اناء ونحط فيه البصل
المبشور ونحط الفلفل الاسمر والملح ونحط عليهم الكابزريا ونقلب شوية
وبعد كدة نحط ربع كوب من المياة ونقلب كويس جدا لحد متستوى وبس .

حساء الكابوريا


مقادير طريقة عمل حساء الكابوريا

كيلو كابوريا
بصلة مقطعة
5 فصوص ثوم
فلفل اسود كمون
جزر مقطع
فلفل اخضر

طريقة عمل حساء الكابوريا
تغسل الكابوريا وتوضع في حلة على النار
يضاف اليها البصلة وفصوص الثوم وافلفل والكمون ويقلبوا لمدة دقيقتين ثم يضاف الماء وتترك لتغلى
يضاف الجزر والفلفل وتتبل بالملح حسب الرغبةوتترك لتنضج

No comments:

Post a Comment