Saturday, March 9, 2013

حواوشى سدق ولحمة وبسطرمة

  • الكمية تكفي: 4 أشخاص
  • وقت التحضير: 30 دقيقة
  • وقت الطهي: 30 دقيقة
  • المقادير: 1/2 3 كوب دقيق كوب لبن ملعقة صغيرة خميرة ملعقة صغيرة سكر ملعقة صغيرة ملح مقدار لحم مفروم مقدار بصل مقدار توم مقدار فلفل رومى مقدار لية ضانى مقدار طماطم مقدار بقدونس مقدار ملح فلفل مقدار بهارات لحمة
  • التحضير: - خلطت كل حاجات الحشو مع بعضها
    - نبدأ بقى فى العجينة
    - نضع الخميرة والسكر على كوب اللبن وننتظر 5 دقائق
    - نخلط الدقيق والملح ثم نضع عليهم اللبن ونبدأ نعجن حوالى ربع ساعة
    - ثم نتركها تخمر ساعتين
  • الطبخ: - نقسم العجينة كور
    - ثم نفردها دوائر ونضع الحشوة ونقفل
    - وندهن صينية زيت وبرده ندهن الرغيف من على الوش زيت
    - وندخلها الفرن طبعا نكون سخين قبلها وعلى نار عالية
    - وبعد ماخرج وقدمتها مع باذنجان مخلل وخس
  • ملاحظات: - انا طلعت معايا سميكة شوية لو تحبيها ارفع رققى العجينة زيادة
    - وحطيه فى فوطة عشان ماينشفش
  • الخطوة الاخيرة: اشتركي في صفحتنا على فيس بوك
    واعملي لايك في جوجل
  • الموضوع كاملا: لو عايزة تشوفي الموضوع ده بالكامل و بالصور و بمشاركات العضوات اضغطي هنا:
    طريقة عمل الحواوشى الإسكندرانى في منتدى فتكات
  • نبذة عن الموضوع: طريقة عمل الحواوشى الإسكندرانى من قسم مقبلات و مشهيات في موقع فتكات بواسطة العضوة أم عبدالله10، اشهى الوصفات واطيب الاكلات مع موقع فتكات! 4 من 5 بتقييم 19 عضوة

No comments:

Post a Comment